woda-demineralizowana

Gedemineraliseerd water

Wat is gedemineraliseerd water?

 

Gedemineraliseerd water is water waaruit alle ionen (zouten, mineralen) zijn verwijderd. Demineralisatie is het proces waarbij mineralen uit water worden verwijderd. Het wordt gekenmerkt door een zeer lage elektrische geleidbaarheid, er wordt aangenomen dat de kwaliteit van demi-water is wanneer de geleidbaarheid lager is dan 5 µS / cm. Water geleidt op natuurlijke wijze elektriciteit door de aanwezigheid van positieve (kationen) en negatieve (anionen) ionen. Dit wordt geleidbaarheid genoemd en wordt uitgedrukt in de eenheid microSiemens per centimeter. Het wordt onder meer gebruikt in verwarmingsinstallaties.

NORMA VDI2035

Volgens de richtlijnen van de VDI2035-norm, waarop de meeste apparaatfabrikanten zijn gebaseerd, het beste water voor de cv-installatie in de meest veeleisende installaties is het gedemineraliseerd water. Als we willen voldoen aan de hoogste waterkwaliteitscriteria, moeten we het systeem overspoelen met gedemineraliseerd water met een geleidbaarheid tot ca. 10 µS / cm. Wij beschikken over gespecialiseerde apparatuur waarmee u de installatie kunt vullen volgens de hoogste eisen van de VDI2035 norm.

WAAROM GEEN KRAANWATER?

Kraanwater, zoals ik al eerder schreef, bevat onder andere calcium, magnesium en ijzer. Door deze verbindingen kun je kalkaanslag in de waterkoker of op de kranen waarnemen. Het bevat ook zuurstof en andere chemische verbindingen zoals agressieve sulfaten die corrosie van dure elementen veroorzaken. Het proces dat plaatsvindt in onze cv-installaties heeft een destructief effect op de installatie, dus om dit te voorkomen moeten we gedemineraliseerd water met een remmer gebruiken.

woda-demineralizowana