buizen

Vloer verwarming

DE VLOER WORDT NIET WARM…

Klanten hebben al vaak gebeld en gevraagd waarom het zo is, dat in hun huis, waar ze gemengde verwarming hebben (in combinatie met radiatoren), vloerverwarming niet werkt en de rest wel probleemloos werkt.

 

WAAROM GEBEURT DIT?

Het komt door onbehandeld kraanwater …
Vloerverwarming, oftewel lage temperatuur verwarming, is een uitstekende omgeving voor de ontwikkeling van biologische verontreinigingen zoals bacteriën en schimmels. Op de wanden van de leidingen wordt biofilm gevormd – een kleverig slijm dat groeit en de installatie vervuilt, waardoor de stromen erin worden beperkt en de overdracht van warmte van het water naar de verwarming laag van de vloer wordt belemmerd. In extreme gevallen blokkeren blokkades de doorstroming volledig. Dit wordt perfect geïllustreerd door de foto’s van een klein deel van wat ik uit één installatie heb gespoeld. De combinatie van lage temperatuur installaties met stalen radiatoren is een klassiek systeem dat de meeste problemen oplevert als we niet voor voldoende chemische bescherming zorgen. Vloerverwarming is vaak honderden of zelfs duizenden meters kunststof buizen. Deze leidingen hebben geen 100% luchtdichte diffusie barrière en geven continu zuurstof af aan het water.

Zuurstof in water in contact met staal, bijvoorbeeld in radiatoren, zorgt voor corrosie. Corrosie is roest (ijzeroxide) dat in de installatie circuleert. IJzeroxide dat de vloer bereikt, wordt voedsel voor de zogenaamde ijzerbacteriën die groeien door roest. Hierdoor zal na een jaar of meerdere jaren het water in de installatie veranderen in bruine modder en zal de installatie ophouden te functioneren. Het kan worden vermeden… je moet alleen weten hoe.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.